menu
Word Lid
Tom Lamont is lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Oostende

“Onze partij moet in oktober groter dan ooit worden om de kiezer een rechts alternatief te kunnen bieden”

De Vlaams Belang-afdeling in Oostende trekt in oktober met Vlaams volksvertegenwoordiger Tom Lamont (29 jaar) als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de recente parlementsverkiezingen haalde het Vlaams Belang een topscore in Oostende en mocht het zich met 24,92% de grootste partij van de stad noemen. Lamont haalde de meeste voorkeurstemmen van de lokale afdeling en werd vanop de vijfde plaats verkozen in het Vlaams Parlement. Het Partijbestuur heeft hem nu het vertrouwen geschonken om ook in Oostende het voortouw te nemen.

“Het Vlaams Belang is ambitieus. Onze partij moet in 2024 groter dan ooit worden en dat is zeker mogelijk”
, stelt Tom Lamont. “In 2018 haalde het Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende 13,1% van de stemmen. Als we deze naast de cijfers van juni leggen zien we dus zeker nog voldoende marge om verder door te groeien”.

Huidig fractieleider en voormalig lijsttrekker Christiaan Verougstraete kijkt er naar uit om in duo met Lamont naar de verkiezingen te trekken. Hij is tegelijk ook scherp voor het huidige stadsbestuur:

De voorbije legislatuur gaat het in onze stad van kwaad naar erger. We zien in snel tempo heel wat fout lopen, zoals het toenemend onveiligheidsgevoel, de hoge werkloosheid, sluikstorten, het mismanagement bij het thermendossier en bovendien een stadsbestuur dat nauwelijks naar zijn bevolking luistert.
Ja, we zijn kritisch voor het huidige beleid gaat Lamont verder. Maar we zijn ook vastberaden om zelf verantwoordelijkheid op te nemen en samen met de steun van onze volledige Vlaams Belang-ploeg constructief naar oplossingen te zoeken - indien we daar de kans toe krijgen.”

Met zijn kandidatuur wil Tom Lamont een rechts alternatief bieden aan de Oostendenaar.

Het Vlaams Belang is de enige garantie op een rechts beleid in Oostende. Stem je op Tommelein en zijn ploeg, krijg je er met Trots op Oostende Groen bij. Stem je op N-VA, krijg je er net zoals op Vlaams niveau de socialisten bij. Dit is duidelijk niet het signaal van de kiezer zoals dat al jaren klinkt. Het Vlaams Belang is dan ook de enige garantie op een écht ander beleid in onze stad. Onze partij zal in de komende maanden werk maken van een uitgebreid verkiezingsprogramma waarbij thema's zoals veiligheid, erfgoed en goed bestuur centraal zullen staan."

Ondertussen werkt het Vlaams Belang verder aan het samenstellen van een vernieuwde kandidatenlijst. De ploeg van huidige gemeenteraadsleden zal verstrekt worden met enkele nieuwe gezichten en zal tijdens de zomermaanden voorgesteld worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF