Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / ‘Vrouwen Voor Veiligheid’ voerde actie tegen spiking

‘Vrouwen Voor Veiligheid’ voerde actie tegen spiking
Provinciaal @ Vlaams Belang

Het is al langer dan vandaag dat vrouwen en meisjes zich onveilig voelen op straat, ’s nachts, in bepaalde buurten en niet in het minst in het uitgaansleven. Het is ook al langer dan vandaag dat Vlaams Belang waarschuwt voor de negatieve trend. Een nieuw fenomeen, overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk is ‘spiking’. Tijdens een onoplettend moment wordt er een drug aan het drankje toegevoegd. Daardoor worden de slachtoffers duizelig, misselijk en lijden ze aan geheugenverlies. Het zijn vooral vrouwen die daarvan het slachtoffer worden, met alle gevolgen eraan verbonden. De vrouwen worden niet alleen tegen hun zin gedrogeerd, maar ze weten vaak ook niet meer wat er daarna gebeurd is. Dit maakt dat ze gemakkelijk slachtoffer worden van andere misdrijven zoals slagen en verwondingen en verkrachting. De daders kunnen hun gang gaan, want nadien weten de meisjes er toch niets meer van.

“Voor Vlaams Belang is het duidelijk. Dit moet stoppen. Vrouwen en meisjes moeten in alle veiligheid van het uitgaansleven kunnen genieten. Zonder dat ze daarbij moeten vrezen voor hun gezondheid, hun eerbaarheid of zelfs hun leven. Een harde aanpak van daders van dergelijke misdrijven is noodzakelijk. De angst moet van kamp veranderen. Niet onze dochters, niet onze meisjes en vrouwen moeten bang zijn terwijl ze enkel maar willen genieten van een leuke avond, maar wel de daders. Zij moeten een ernstige straf krijgen, een opstel schrijven is niet genoeg”, aldus de West-Vlaamse, vrouwelijke parlementsleden.

“ De angst moet van kamp veranderen”

Daarom voerden de vrouwelijke mandatarissen en kaderleden van Vlaams Belang actie voor een veiligere omgeving. ‘Vrouwen Voor Veiligheid’ is dan ook een nieuw platform, opgericht door Vlaams Belang West-Vlaanderen, en komt op voor de veiligheid in het straatbeeld, specifiek gericht op vrouwen. Deze actie vond plaats op maandag 9 mei, aan het stadhuis in Kortrijk, voor de gemeenteraad. Helaas is het thema momenteel heel actueel in Kortrijk, na recente feiten die het nieuws haalden. De bedoeling is om, gespreid in West-Vlaanderen, dergelijke sensibiliseringsacties te organiseren om zo de waakzaamheid te verhogen. ‘Vrouwen Voor Veiligheid’ eist dan ook dat lokale besturen hun uitgaande jeugd, in het bijzonder meisjes en vrouwen, inlichten over dit fenomeen en hen ertegen beschermen door de daders snel en kordaat aan te pakken. We kunnen en mogen niet tolereren dat vrouwen tot een weerloos seksueel object herleid worden of dat ze, zoals in het Verenigd Koninkrijk reeds gebeurt, thuis blijven uit angst.

Stop Spiking! Harde aanpak nu!

Vrouwen voor Veiligheid

Vlaams Belang West-Vlaanderen